top of page
160849D1-3213-4DA3-8D9D-81CAF78224EC.JPG

Zeilretreat in Griekenland

Relax & Refresh   |   4-11 juni 2022

Heb je altijd al een meerdaagse zeilreis willen maken? Op een comfortabel ruime zeilboot in diepblauwe wateren? Dan is deze zeilretreat echt iets voor jou! Naast het genieten van hele dagen op het water, met je haren in de wind en mogelijk dolfijnen spottend,  zullen de extra activiteiten tijdens deze retreat er op gericht zijn jou zo diep mogelijk te ontspannen.

Aanvang: zaterdag 4 juni 2022 om 17:00  

Einde: zaterdag 11 juni 2022 om 09:00


Inclusief:

  • 7 overnachtingen in gedeelde tweepersoonshut

  • Ontbijt, lunch en snacks

  • Dagelijkse activiteiten zoals  zwemmen, snorkelen, meditatie, yoga, (stilte-)hike, Shinrin Yoku, reiki en een-op-eensessie naar keuze 


Exclusief:

  • Vliegticket naar Athene

  • Transfer naar Alimos Marina 

  • Reis- en annuleringsverzekering 

Niets is zo ontspannend als op het water zijn. Tijdens deze retraite maken we een prachtige zeiltocht langs de Griekse kust. Direct na het losgooien van de trossen ervaar je de ontspannende kracht van het zeilen. We leven  met de elementen en ervaren Griekenland, het land van de goden en godinnen op een hele andere wijze! 

We starten de dag met yoga en een korte meditatie. Onderweg krijg je uitleg over het zeilen en mag je aan het roer staan. Tussen de middag zullen we ankeren in een prachtige baai om te zwemmen en te snorkelen in het kristal blauwe water. Na de lunch zeilen we naar een haventje of baai waar we de nacht doorbrengen.

Waarom organiseer je een zeilretreat? En waarom in Griekenland?

Deze vragen worden me regelmatig gesteld. Het kortste antwoord is dat zeilen en Griekenland beide krachtige medicijnen zijn! Medicijnen in de vorm van loskomen, loslaten en hele diepe ontspanning. Ontspannen is voor veel mensen steeds lastiger in deze tijd waarin we bijna continu ‘aan staan’. De gedachten blijven maar doorgaan in je hoofd. Door de helende kracht van water en het geruststellende gevoel van deinen wordt het op een zeilboot makkelijker om diep tot rust te komen.  Zelfs je zelfhelende vermogen zul je een geweldige boost geven.

 

Zeilen

Mocht je nog nooit hebben gezeild dan kan ik je verklappen dat het een niet te vergelijken ervaring is. Waarbij je in de kortst mogelijke tijd je dagelijks leven vergeet, alsof de wind je hoofd leeg blaast en het water je gedachten wegspoelt. Op het water zul je makkelijk de tijd vergeten en zelfs anders beleven. Deze week zal voelen als veeeel langer.

 

Griekenland

Dit land staat voor mij voor eenvoud en puur leven. Zeker in de kleine havenplaatsjes die we aandoen. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Waar geen haast bestaat en het leven puur geleefd wordt. Stel je alle mythologische verhalen voor die in deze omgeving afspeelden. Tel daar de frisse zeelucht, de stralende zon, de heldere zee, de verkoelende bries, de pure keuken en de vriendelijke mensen bij op en dan heb je mijn antwoord.

 

Een ding kan ik je zeker garanderen: de ervaring van deze zeilretreat zul je je hele leven bij je dragen.

bottom of page